A l’oficina passem la major part del temps. L’espai de treball, la sala de reunions o la zona de descans formen part del nostre dia a dia. Que siguin el més agradables i còmodes  possibles poden condicionar l’ambient de treball i la productivitat dels treballadors. L’oficina és també la carta de presentació pels clients que visiten les nostres instal·lacions en les primeres reunions i estan decidint treballar amb nosaltres. Per tot això és important plantejar una bona reforma amb l’ajuda de professionals.

 

FACTORS QUE DETERMINEN LA NECESSITAT DE PLANTEJAR UNA REFORMA

  • Qualsevol augment del nombre de treballadors o canvis en el model d’empresa, poden necessitar una redistribució de l’espai o fins i tot un canvi de local.
  • Unes instal·lacions antigues o obsoletes, o el mobiliari que ha deixat de ser confortable.
  • El canvi de la imatge corporativa: un nou logotip o la integració de la imatge i els colors corporatius dins les oficines.
  • La millora de l’eficiència energètica o aconseguir unes oficines sostenibles.
  • La necessitat de fer unes oficines accessibles pot comportar canvis als espais de treball i als seus accessos.

 

CONCEPTES A TENIR EN COMPTE PER A UNS RESULTATS SATISFACTORIS

notebook-person-man-laptopsUn cop identificada la necessitat de començar una reforma, els professionals ens guiaran durant tot el procés. Haurem d’estudiar tots els conceptes que ens faran determinar el tipus d’oficina que necessitem. Per començar, hem de saber com és l’estructura de l’empresa i el nombre de treballadors. Si es tracta d’una empresa gran o petita i a què es dedica. És interessant fer un estudi i consultar als treballadors quins punts funcionen (per tal de mantenir-los) i quins punts fallen per poder millorar-los en el nou plantejament. Després analitzarem quins espais seran necessaris: nombre de despatxos, distribució de les taules per departaments, sales de reunió, zona d’office, zona de descans, sales de formació, recepció, etc.  El grau de privacitat que necessitem a cada espai, els temps de descans que fan els treballadors, l’ambient distes o formal que volem crear,  si es fan jornades  parcials o completes, etc.  Son conceptes que haurem d’estudiar en detall.

És indispensable fer una bona distribució de l’espai per tal d’aprofitar al màxim la llum natural que tenim al local. La disposició de les taules i les sales quedaran condicionades per aquest factor. Això ens crearà unes zones de treball confortables i augmentarà la productivitat dels treballadors. En horaris o en zones on sigui indispensable la llum artificial també caldrà un estudi per part de professionals on es col·loqui el millor tipus d’il·luminació per cada zona de treball. D’aquesta manera aconseguirem unes oficines el més sostenibles possibles.

Un bon ús de la imatge corporativa i els colors dins les oficines poden condicionar l’ambient de treball i l’estat d’ànim dels treballadors. És important saber utilitzar els colors més adients segons la sala que estem definint i tenir clar quina és la sensació que volem aconseguir transmetre.

 

ELECCIÓ DELS MATERIALS I PRODUCTES

Amb l’ajuda de professionals podrem començar a treballar en el projecte de les noves oficines. Ells ens mostraran les possibilitats que tenim en el nostre local per poder treure el màxim profit. Ens guiaran amb els millors materials que tenim al mercat i ens ajudaran a escollir el tipus de paviment, mobiliari o revestiment més encertat per a cada necessitat.

 

PLANIFICACIÓ DEL TEMPS

És important tenir en compte el temps previ necessari  abans de començar la reforma. Potser el millor moment per fer les obres seria durant els mesos d’estiu, on molts dels treballadors gaudeixen de les seves vacances. Per això, abans de començar una obra, hem de tenir present el temps que suposen els següents tràmits:

  • Serà necessari preparar un avantprojecte: en aquest moment estudiem els conceptes comentats anteriorment. D’aquí sortirà una proposta com a punt de partida.
  • Un cop quedi definit el projecte: s’elaboraran els plànols perquè els industrials puguin donar un pressupost de les feines a realitzar.
  • Es demanaran les llicències d’obra oportunes, en cas que sigui necessari.
  • Es coordinaran tots els industrials que intervinguin a l’obra per aconseguir acabar la reforma en el mínim de temps possible.

 


OFICINES EUROFRED

(Proposta presentada)

En aquest projecte es va realitzar una proposta de reforma integral ja que existien dues necessitats principals: l’oficina existent havia quedat obsoleta i el concepte d’empresa demanava uns nous espais.

eurofred2_reforma oficina xmas

reforma oficina 4

Era molt important comptar amb varies zones on poder fer reunions i xerrades a diferents nivells de formalitat. Aquests espais havien de ser oberts per poder permetre reunions i trobades en diferents àmbits. Es va aprofitar la remodelació per plantejar unes oficines sostenibles. La distribució de les taules aprofita al màxim la llum natural amb la que contava aquest local.

 

 

 

eurofred_reforma oficina_xmas

 


 

OFICINES QUEROL

(Projecte en Execució)

1

La necessitat d’aquestes oficines era diferent: les taules de treball estaven ubicades en un espai totalment diàfan i es trobaven amb la manca d’una zona d’entrada, recepció i zona d’espera on poder rebre les visites. Es va proposar crear un ambient diferent per la zona d’entrada amb una xapa perforada que la separaria de la zona d’oficina. D’aquesta manera separem els dos espais sense haver de crear parets opaques que empetiteixen i enfosqueixen les zones. D’altra banda, aprofitem l’espai per crear una zona d’exposició que recrea una botiga tipus de la marca i  serà d’utilitat per preparar aparadors, provar col·locació del producte, etc.

 

11

Dins d’aquest gran espai diàfan també se’ns plantejava la idea de destinar una part a algun tipus de zona de reunions informals, un office on prendre un cafè a la mateixa vegada que es comenta algun tema interessant. Utilitzem el mateix sistema de la entrada  i separem aquesta zona amb xapa perforada. Proposem la col·locació d’unes grades que ens serviran com a seients en cas de xerrades, i col·loquem taules amb cadires per reunions més petites.

 

 

 

 

 

Aprofitem la intervenció per condicionar el local a la imatge corporativa de la empresa. La xapa perforada de l’entrada ens servirà com a suport per col·locar informació sobre la història de la empresa i donarà la benvinguda a les visites. El logo estarà present a varies parts dels nous espais, i els color corporatius acabaran de donar personalitat a les noves oficines.

querol_reforma oficina xmas

 


OFICINES RANDSTAD

(Projecte Executat) 

La reforma d’aquestes oficines demanava una intervenció integral degut al canvi de seu que feia l’empresa a Barcelona. Es tracta d’una oficina petita amb dues necessitat bàsiques degut al tipus de feina que realitzen: una recepció important i diverses sales amb un alt grau de privacitat per poder fer entrevistes.

randstad_reforma oficina xmas

 


VESTÍBUL PER EDIFICI D’OFICINES 

(Projecte Executat) 

balmes_reforma oficina xmasEn aquest cas, es tractava d’un edifici d’oficines situat a l’eixample de Barcelona on era necessària la intervenció a nivell del vestíbul. Es va proposar una entrada on destaquen els vinils decoratius retroil·luminats que es van dissenyar amb la temàtica de l’etorn on està situat l’edifici. El paviment de marbre blanc i les pilastres negres ens acaben d’integar aquest espai en una finca pròpia del barri on es troba.

La combinació de la fusta entre el mobiliari i el revestiment de la paret i sostre, proporcionen l’aire de serietat i distinció que les oficines requerien.

Es va escollir una il·luminació adient centrada en la taula de recepció, amb les làmpares a conjunt a la resta del vestíbul. Aconseguim un espai modern sense perdre l’essència del seu entorn.

D’altra banda, integrem les noves tecnologies col·locant una pantalla que fa les funcions de directori. És una eina versàtil que també permet passar algun tipus de publicitat o anunci de cara a la finca.

 

 

Si desitges reformar la teva oficina, contacta amb nosaltres sense compromís.