L’àmbit de l’arquitectura i, concretament, el procés de realització d’un projecte d’arquitectura fins a l’entrega de l’obra acabada, és tot un món desconegut per les persones que no s’hi dediquen, entre elles els propis clients.

Per Xmas Arquitectura és molt important que us sentiu còmodes en tot el procés, ja que els nostres projectes giren al voltant de les persones que els viuran i ens adaptem a les diferents necessitats de cada client. Tot i això, plantegem un procés comú per seguir un ordre en l’organització que ens ajudi a avançar segons el previst.

COM NEIX UN PROJECTE?  L’Avantprojecte és clau

  • Primer necessitem tenir una presa de contacte amb vosaltres. Aquesta reunió pot ser al local, habitatge o solar que es vol construir o rehabilitar, o al nostre despatx. L’objectiu d’aquesta reunió és que ens expliqueu les vostres necessitats i què voleu aconseguir amb la intervenció. També resoldrem tots els dubtes que us sorgeixin i traurem la idea clau amb les primeres conclusions del vostre projecte d’arquitectura, rehabilitació o interiorisme.
  • Com a arquitectes, tècnics i interioristes, durant els dies següents,  treballarem els aspectes comentats a la reunió per preparar una primera proposta que reuneixi i millori les característiques comentades.
  • Us presentarem la proposta en una segona reunió i començareu a visualitzar el resultat del vostre projecte:
VISUALITZAREU EL VOSTRE PROJECTE ABANS DE CONSTRUIR-HO

Entenem que no és fàcil llegir un plànol o imaginar-se les idees que t’expliquem, per això treballem sempre en format 3D i render (fotomuntatge realista). D’aquesta manera en tot moment estareu segurs de les decisions que preneu i ens acostarem a l’objectiu final de manera satisfactòria.

Amb aquest sistema podrem anar treballant la proposta, realitzar els canvis que creieu oportuns, escollir materials o colors veient com quedaran, canviar distribucions o composicions de façana, … fins arribar a la proposta amb la que us sentiu completament satisfets.

En aquestes propostes, podem apropar-nos i guiar-vos segons el vostre pressupost però no sabrem els preus exactes fins que no desenvolupem i detallem el projecte.

Render per Projecte d'arquitectura

COM DESENVOLUPEM EL PROJECTE? 

  • Un cop definida la proposta final, redactarem al despatx el projecte bàsic i executiu. L’equip d’arquitectes i arquitectes tècnics estudiaran els sistemes constructius i les instal·lacions més oportunes, buscant les millors solucions. L’equip d’arquitectes i interioristes s’ocuparà de tancar el projecte amb els acabats més adients, tenint cura de tots els detalls i dissenyant el mobiliari a mida si fos necessari.
  • El projecte d’arquitectura es composa de plànols i memòria descriptiva, on s’enumeren una per una totes les partides necessàries per construir el projecte definitiu.
  • Aquest projecte ho entregarem als diferents constructors i industrials que haguem escollit per tal que ens donin un preu d’execució de l’obra.
  • Un cop rebuts els pressupostos comparem preus entre industrials i valorem el pressupost final d’obra en relació al vostre pressupost màxim. És el moment d’ajustar, canviar, afegir o modificar les partides necessàries per tal de complir amb l’objectiu econòmic que teniu.

Amb el pressupost d’obra tancat i decidit + les imatges 3D del vostre projecte, ja estem en disposició de començar l’obra de manera segura, evitant així sorpreses desagradables finals.

Tot el que pugui sorgir durant la fase d’obra, i que hagi sigut impossible preveure en fase de projecte, ho anirem comentant i solucionant amb el mateix criteri utilitzat fins ara.

COMENÇA L’OBRA

Per poder començar l’obra, prepararem tota la documentació i permisos que l’Ajuntament ens demani, així com el corresponent visat del projecte al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Comencem les obres i en tot moment estareu informats de com avancen, establint uns temps realistes d’execució que es puguin complir per poder donar una bona qualitat d’execució i acabats.

Coordinarem als industrials perquè tothom treballi de la manera més eficient possible i solucionarem els imprevistos que puguin sorgir, mantenint-vos al dia i comentant els canvis que es poden donar derivats d’aquests possibles imprevistos a obra.

Si esteu pensant en construir, rehabiliar o reformar i dubteu com fer-ho o per on començar, poseu-vos en contacte amb nosaltres sense compromís.