Lluny de convertir-se en una moda passatgera o de perpetuar-se com a mer caprici, la sostenibilitat s’ha convertit en una de les característiques fonamentals de la nova arquitectura. Que aquesta sigui eficient, respectuosa amb l’entorn, que doni lloc a espais habitables, confortables i que aposti per fonts d’energia renovables són peculiaritats intrínseques a un tipus d’arquitectura sostenible que ho omple tot i que ha arribat per quedar-se, és l’arquitectura 4.0.

 

Sostenibilidad Arquitectura e Interiorismo | XMAS ARQUITECTURA

 

La  utilització de materials orgànics o reciclats (com per exemple una moqueta realitzada a partir d’antigues xarxes de pesca reciclades), l’ús de pintures ecològiques o la incorporació d’elements tan innovadors com els sostres per a llars de Tesla (cobertes que transformen l’energia solar en electricitat per a consum de l’habitatge gràcies a cèl·lules solars invisibles col·locades en teules de vidre temperat) són algunes de les qualitats d’aquesta forma de construir i rehabilitar a la qual ens sumem des de x+Arquitectura.

 

És clar que no sempre poden adoptar-se totes les mesures desitjades per elevar l’eficiència energètica fins al màxim i disminuir el consum (i la factura elèctrica) fins al mínim, sobretot si estem parlant de projectes de rehabilitació en finques històriques de Barcelona, no obstant això, des de x+Arquitectura analitzem totes les possibilitats i oferim als nostres clients les opcions més assenyades i idònies.

 

Arquitectura sostenible i Interiorisme sostenible | XMAS ARQUITECTURA

 

 

Confort + disseny + sostenibilitat al carrer d’Aribau de Barcelona

 

Arquitectura e Interiorisme sostenible | XMAS ARQUITECTURA

Un bon exemple de la nostra aposta per la sostenibilitat en projectes de rehabilitació integral és el que vam dur a terme en un habitatge dúplex al barri de Sant Gervasi-Galvany de Barcelona. En aquesta ocasió, a més de recuperar amb excel·lents resultats les parets d’obra vista i el magnífic sostre arquejat, es van aïllar els tancaments i es va incorporar un sistema de climatització integral i energèticament eficient, gràcies a la instal·lació d’una unitat de ventilació i climatització basada en els criteris del Passive House, a través d’un recuperador de calor centralitzat combinat amb un perfecte hermetisme en les finestres, la qual cosa es tradueix en:

  1. Subministrament constant d’aire fresc a l’interior de l’habitatge (ja sigui calent o refrigerat) i expulsió de l’aire usat cap a l’exterior (ens oblidem d’obrir les finestres per ventilar, la qual cosa suposa un estalvi energètic per perduda de calor important).
  2. Eliminació de males olors i humitat.
  3. Evitar filtracions de pols i pol·len.
  4. Sistema regulable de forma automàtica i individual.

Pels qui us moveu en percentatges, estem parlant d’un 90% de recuperació de la calor i un estalvi energètic d’entre el 30% i el 50% en edificis antics gràcies a un senzill sistema de ventilació interior controlada.

Si a això li sumem la instal·lació d’un sistema domòtic per automatitzar la il·luminació, la climatització i el control de persianes, com vam fer en el projecte de rehabilitació integral d´habitatge al carrer d’Aribau de Barcelona, estem parlant d’un estalvi d’energia encara major. Veure projecte

A x+Arquitectura apostem per l’Arquitectura 4.0 + Interiorisme 4.0 estudiant i plantejant en tots els nostres projectes les millors opcions de sostenibilitat per a tu i també per al planeta.

 

 

 

 

 

Si desitges construir, rehabilitar o reformar un habitatge, oficines, edificis, comerços… respectant al màxim el medi ambient, contacta amb nosaltres sense compromís.